Varstvo zasebnosti in piškotki


Družba Čertanec, d.o.o., kot upravljalec spletne strani izmenjajmo.si, z vašimi osebnimi podatki ravna z največjo možno skrbnostjo in varnostjo ter skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji. Vaše osebne podatke ne pridobivamo brez vašega prostovoljnega soglasja in posredovanja podatkov. Ob posredovanju vaših osebnih podatkov se strinjate z njihovo obdelavo v obsegu in z namenom, za katerega ste osebne podatke posredovali. Obdelavo podatkov izvajajo le za to pooblaščene osebe in se izvaja na podlagi ene izmed zakonskih pravnih podlag.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki se zbirajo:

 • preko registracije na spletni strani,
 • preko registracije s Facebookom,

Smatra se, da uporabnik z oddajo podatkov soglaša z namenom obdelave osebnih podatkov iz poglavja Nameni obdelave podatkov ter da je seznanjen s pravicami, objavljenimi v poglavju Pravice posameznika v zvezi z osebnimi podatki. Soglasje je veljavno do preklica, ki ga je mogoče podati skladno s Pravicami posameznika. S klikom na gumb Strinjam se uporabnik potrjuje, da je prebral vsebino teh pravil in da se strinja z obdelavo osebnih podatkov pod prej navedenimi pogoji.

Migajzdaj.si zbira naslednje uporabnikove informacije:
Podatke, ki jih vnese uporabnik sam in za katerih točnost sam odgovarja:

 • ime in priimek
 • naslov e-pošte
 • telefonska številka
 • Facebook račun
 • letnica rojstva
 • uporabniško ime
 • geslo v šifrirani obliki
 • vse vnose uporabnikov v obrazce na spletni strani.


Ostale podatke:

 • IP-naslove, iz katerih je uporabnik dostopal do spletne strani
 • piškot za identifikacijo uporabnika, ki je uporabniku dodeljen ob začetku vsake seje


Vsi omenjeni podatki, razen piškota, se na strežniku Izmenjajmo.si shranjujejo trajno oziroma do preklica uporabnika. Podatki o objavljenih storitvah in prijavah nanje se hranijo eno leto od objave storitve.


Nameni obdelave podatkov

Čertanec d.o.o. vaše osebne podatke obdeluje na podlagi vaše podaje soglasja z namenom registracije in kreiranja vašega profila na strani izmenjajmo.si. S podajo soglasja se strinjate, da vaše podatke uporabljamo za sistemsko in tehnično obveščanje, za ponujanje storitev, ki so namenjene registriranim uporabnikom ter za komuniciranje preko različnih kanalov (elektronska pošta, telefonska številka).

Osebne podatke upravljavec Čertanec d.o.o. obdeluje zgolj za naslednje namene:

 • za obdelavo in izpolnitev oddane storitve ali prijave nanjo,
 • za vodenje evidence o ponudnikih in iskalcih storitev, vključno z evidenco, koliko dogodkov (in katerih) se je udeležil posameznik;
 • za pošiljanje e-poštnih sporočil z namenom obveščanja o novostih, storitvah kot tudi aktivnostih z namenom neposrednega trženja;
 • za spremljanje branja poslanih e-poštnih sporočil, in sicer katero e-poštno sporočilo je posameznik odprl oziroma ga ni odprl, katere povezave je odprl oziroma kliknil (katere vsebine je bral oziroma si jih ogledoval), koliko časa je bral ali si ogledoval posamezno vsebino;
 • za segmentiranje posameznikov na podlagi dejstev iz prejšnje alineje in nadaljnje pošiljanje prilagojenih (individualiziranih) e-poštnih sporočil (to pomeni, da lahko različni posamezniki prejemajo e-poštna sporočila z različno vsebino) z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja posameznikov in doseganja višje stopnje odzivnosti na poslana e-poštna sporočila;
 • za namene analize življenjske poti (anonimiziranega) uporabnika na spletni strani: od kod je uporabnik prispel na spletno stran (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere spletne strani je obiskoval, katere vsebine si je ogledal.


Na podlagi mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov lahko vaše podatke posredujemo pooblaščenim osebam in pristojnim državnim organom, ki za pridobivanje in obdelavo podatkov razpolagajo z ustrezno pravno podlago v svojih zakonskih predpisih.

Za nadzor nad obdelavo osebnih podatkov na tej spletni strani je pristojen Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije.


Posredovanje osebnih podatkov

Izmenjajmo.si vsem obiskovalcem spletne strani posreduje podatke, ki jih je uporabnik vnesel pri objavi storitve. Osebne podatke spletna stran posreduje zgolj registriranim uporabnikom. Podatek o piškotu bo Izmenjajmo.si za čas trajanja seje samodejno posredoval spletnemu brskalniku, iz katerega bo uporabnik prijavljen v sistem. Podatki, ki ne bodo posredovani tretjim osebam oz. jih bodo obdelovale samo osebe pod neposrednim nadzorom ekipe Izmenjajmo.si, so:

 • geslo v šifrirani obliki
 • IP-naslovi, iz katerih je uporabnik dostopal do spletne strani

Izmenjajmo.si si pridržuje pravico, da omenjene podatke prikaže v anonimizirani sumarni obliki z namenom statističnih prikazov, izboljšanja naše storitve ali iz varnostnih razlogov.


Ukrepi za zavarovanje

Izmenjajmo.si bo zagotovil vse razumne ukrepe, da podatki, ki niso namenjeni javnemu prikazu (neregistriranim obiskovalcem), ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti.


Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Izmenjajmo.si zbira in obdeluje, bodo razkriti samo, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi, zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Izmenjajmo.si.


Pravice posameznika v zvezi z osebnimi podatki

Posameznik lahko od upravljavca Čertanec d.o.o., kadarkoli zahteva:

 • potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki;
 • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
  • namene obdelave;
  • vrste osebnih podatkov;
  • uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določi posameznik (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in posameznik ne zahteva drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahteva posameznik, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov in zakonov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • omejitev obdelave, kadar:
 • posameznik oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
 • je obdelava nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;
 • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih posameznik potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. Splošne uredbe o varstvu podatkov;
 • prejem osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga prvotni upravljavec pri tem oviral;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Vse zgoraj navedene zahteve lahko posamezniki naslovijo na upravljavca, in sicer po pošti na naslov Čertanec d.o.o., Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Slovenija ali po e-pošti na naslov info@izmenjajmo.si.

Izbris uporabnika iz spletne strani Izmenjajmo.si

Za izbris iz spletne strani Izmenjajmo.si mora uporabnik nasloviti prošnjo za izbris na upravljavca, in sicer po pošti na naslov Čertanec d.o.o., Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Slovenija ali po e-pošti na naslov info@izmenjajmo.si. Osebni podatki posameznika in njegov uporabniški račun bodo izbrisani v enem dnevu po prejetju prošnje.


Veljavnost in spremembe

Ta politika zasebnosti stopi v veljavo z dnem objave. Upravljavec si pridržuje pravico do sprememb brez kakršnegakoli predhodnega obvestila. Vse spremembe bodo objavljene na teh spletnih straneh in stopijo v veljavo z dnem njihove objave.


Kaj so piškotki?

Spletna stran izmenjajmo.si za delovanje strani uporablja piškotke. Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletni strani pa bolj učinkovito in prijazno.
Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …).

Piškotki spletne strani izmenjajmo.si
Ime piškotka Namen
PHPSESSID Za optimalen prikaz spletnega mesta
minicms Za optimalen prikaz spletnega mesta
gdrToggle Za optimalen prikaz spletnega mesta
_ga Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.
_gid Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se izbriše po 24 urah po namestitvi.
_gat Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše po 1 minuti namestitve.
c_user Prijava s Facebook-om
locale Facebook
youtube.com Predvajanje YouTube video posnetka.
Mapbox Za prikaz zemljevida.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document