Začuti svoje telo!

25 NOV 2020


Treningi pilatesa za ženske in moške s Pilates Laro.


Lara Kamnar
 je ljubiteljica gibanja in inštruktorica pilatesa pri Fitnes Zvezi Slovenije (FZS). Na njenih urah pilates vadbe boste začutili strast do pilatesa. Njeno profesionalnost kombinira s sproščenim vzdušjem, hkrati pa skrbi, da bodo vadeči deležni natančnih navodil, ker želi, da je vsaka ponovitev kar se da kontrolirana in vsak gib pravilno izveden. Ker se sama počuti zdravo, gibljivo in močno, želim da se tako počuti vsak izmed nas.

Pilates je izredno učinkovita vadba za celo telo, ki je osvojila svet. Ime je dobila po Jospehu Hubertusu Pilatesu, ki je svojo originalno metodo poimenoval kontrologija, ker temelji na ideji kontrole nad mišicami. Vse vaje se namreč izvajajo s kontrolo nad mišicami, ki se upirajo gravitaciji in na ta način kontrolirajo gibanje telesa. Nič pri pilatesu ni naključno, površno, polovično. Pri pilatesu mišice trupa aktivno sodelujejo pri izboljšanju moči, gibljivosti in telesne drže. Pilates krepi mišice, jim daje tonus in jih lepo oblikuje. Z redno vadbo zagotavlja gibljivost in ravnovesje ter združuje misel, telo in duha. Ker je pilates vadba za celo telo, ponuja veliko vaj za oblikovanje telesa, predvsem v predelu pasu. Pilates pripomore k pravilni in zdravi telesni drži, poveča gibljivost telesa, koordinacijo in ravnotežje, kar nujno potrebujemo vsak dan v življenju (vožnja avtomobila, nošenje vrečk iz trgovine). Pilates izboljšuje zavedanje lastnega telesa pri vsakodnevnih opravilih - bolj smo pozorni na to, kako sedimo, hodimo in dvigujemo stvari.

Pilates Lara

Svojo strast do gibanja želi Pilates Lara prenesti na čim več ljudi, zato je pripravila ONLINE PILATES PROGRAM. Tako lahko kvaliteten pilates trening izvajate kar od doma. Pilates vaje se osredotočajo na simetrijo telesne drže, kontrolo dihanja, moč trebušnih mišic, stabilizacijo hrbtenice, medenice in ramen, gibljivost mišic in mobilnost sklepov, krepitev mišic skozi celotno amplitudo giba v sklepu (namesto krepitev izoliranih mišičnih skupin), trening celotnega telesa (povezanost spodnjih in zgornjih ekstremitet preko trupa). Prav tako so vaje zasnovane tako, da si trening lahko prilagodite in izvajate težjo ali lažjo variacijo vaje.

Njen brezplačen pilates trening lahko že sedaj preizkusiš na njenem Youtube kanalu:

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.

Pilates treningi so primerni za vse, ne glede na starost in fizično pripravljenost. Na voljo ima dva mesečna paketa pilates treningov, pilates 1x na teden ali pilates 2x na teden. Vsak paket vključuje strokovno vodeno vadbo in video posnetke dolžine 30-50 min. Vsekakor pa priporoča, da si določimo dan za trening in se držimo rutine. Več si lahko preberete na njeni spletni strani pilateslara.si.

pilates

« NAZAJ
0
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document