Brez žoge ni užitka!

16 DEC 2019


Se raje odločaš za športe z žogo ali brez?


Ljudje se pogosto delimo na osebe, ki za uživanje v športu potrebujejo žogo in na tiste, ki jim žoga ni ljuba. Danes se bom osredotočila na ljubitelje iger z žogo, ne glede na njihovo velikost. Lahko so to majhne golf žogice, srednje teniške žoge ali pa velika košarkarska žoga.

Zakaj ravno žoga? Morda zato, ker je fokus na objektu, ne pa na sami fizični aktivnosti? Morda zato, ker je taka igra bolj tekmovalna? Ali pa morda zato, ker ima tukaj večji faktor sreča? Žoga je pač okrogla in element naključja je vedno prisoten…

Ker je pri igrah z žogo fokus na žogi, si hitro zaveden, da tehnika miganja niti ni pomembna. To pa je daleč od resnice, saj je za pravilno izvajanje gibov potrebno ure in ure treninga. Je pa res, da si lahko dober, tudi če nimaš prave tehnike, če le učinkovito zadeneš žogo. Včasih je ta nepredvidljivost še kako smrtonosna!

Pri tem ljubiteljem iger z žogo nikakor ne morete reči, da je vseeno, kakšno žogo imajo, ker je za vsak šport predpisana svoja. Za resno igro rekreacije je dobra samo uradna žoga. Če boste kdaj prijateljem in sorodnikom za rojstnodnevno ali božično darilo kupovali žogo, se vnaprej pozanimajte, kakšna je uradna žoga za šport, ki ga igra vaš bližnji, saj lahko kaj hitro brcnete v temo.

Igre z žogo so odlična distrakcija predvsem za tiste, ki ne marajo teči oziroma jim je tek preveč dolgočasen. Ker se igraš z žogo, nimaš občutka, koliko se dejansko giblješ. In verjemi mi, res se moraš veliko gibati, če želiš bit dober v nekem športu. Za nogomet, rokomet, košarko, odbojko, tenis ipd. potrebuješ ogromno kondicije.

Verjetno je za popularnost iger z žogo krivo predvsem to, da so za gledalce zelo zanimive. Zabavno je videti ljudi, kako tečejo za nekim objektom, se jezijo, se veselijo. Še bolj zabavno je, ko kdo zgreši žogo...

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.

Ljudje se radi nasmejemo, radi vidimo, da nam zastane dih ob neverjetnih akcijah. Oh ja, ni lepšega kot en lep gol. Ali udarec. Ali koš. Izbira je velika!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document