Biti gledalec ali tekmovalec

20 JAN 2020


Nekateri raje spremljajo športno prireditev, drugi pa tekmujejo na njej. Med katere sodiš ti?

Slovenci smo velik navijaški narod. Znani smo po tem, da se združimo ob športnih uspehih. Za svoje sonarodnjake gremo navijati tudi v daljne kraje. Spomnimo se romanja na evropsko nogometno prvenstvo 2000 v Belgijo in na Nizozemsko, evropsko košarkarsko prvenstvo 2017 v Turčijo in zadnje evropsko odbojkarsko prvenstvo 2019 v Pariz. Ne glede na to, ali si aktiven igralec nekega športa ali ne, te evforija prevzame in začutiš željo po navijanju.

Gledati tekmo na prizorišču je seveda poseben občutek. Ta kolektiven duh. Ko vidiš, kako navijači ponesejo igralce, si želiš dati še več od sebe. Čutiš, da boš pripomogel k dobrim rezultatom. Čutiš, da bo ekipa zaradi tvojega navijanja zmagala. Čutiš moralno obvezo do igralcev in to da navijanju še prav poseben čar.

euro volley 2019 stožice

Sama se dolgo časa nisem aktivno ukvarjala s športom, sem pa tisto obdobje zelo zavzeto spremljala vse športe. Od nogometa, košarke in rokometa do plavanja, tenisa in zimskih športov. Prebrala sem vse časopisne članke, spremljala številne tekme, bila sem prava enciklopedija dogajanja v športu. Z večanjem študijskih obveznosti sem se morala odpovedati temu, kljub temu pa je moja strast do tega ostala, saj je bila celo moja diplomska naloga na temo izključnosti televizijskih pravic na športnih prireditvah.

Še sedaj z užitkom pogledam dobro tekmo, a mi jo uspe pogledati le redko. Ko pa sem se začela aktivno ukvarjati s športom, je bilo časa še manj. Enostavno sem se morala odločiti, kaj bo moja prioriteta, in izbrala sem aktivno ukvarjanje s športom. Je pa vsekakor poseben občutek, če spremljaš šport, katerega aktivno igraš. Ker veš, kako je težek, ker veš, kaj vse so igralci naredili posebnega, ker se poskušaš kaj naučiti od njih.

Poseben čar je tako in v spremljanju športne prireditve in v tekmovanju na njej. Če imaš le možnost sodelovanja na športni prireditvi, jo izkoristi. Če pa te priložnosti nimaš, pa bodi najbolj strasten navijač.

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document