Zimski Krvavec

16 JAN 2020


Narava. Sonce. Snežna odeja. Čudovit razgled. Kaj lepšega bi si lahko zaželel?


Krvavec je gora v Kamniško-Savinjskih Alpah v občini Cerklje na Gorenjskem, ki je od Ljubljane oddaljena zgolj 25 km. Da prideš do smučišča, se moraš usesti v kabinsko žičnico, ki deluje od 9:00 do 19:00 (včasih 20:00). Smučišče Krvavec ponuja 26 smučarskih prog različnih težavnosti, na katerih je možno smučanje in deskanje na snegu. Z mojega vidika edina pomanjkljivost je ta, da proge niso dolge, primerno je predvsem za enodnevne izlete. Tisti bolj adrenalinski boste lahko izvajali triki na različnih objektih in skakalnicah v snežnem parku. Za pavzo se lahko ustavite v enem izmed lokalov, kjer se lahko v ležalniku nastavljate sončnim žarkom.

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.

Tisti, ki ne smučate, se lahko odpravite na nočno sankanje. Nočno sankanje poteka po delno osvetljeni progi, ki je posebej za nočno sankanje pripravljena ob petkih in sobotah zvečer. Sankanje v nas vzbudi spomine na otroštvo, preplavi nas občutek smeha in lahkotnosti. Sama se najbolj spomnim na trenutke, ko me je mati prevažali na sankah, sama pa sem vriskala od veselja.

V kolikor se odločiš prenočiti, se lahko zvečer razvajaš v savni v nekaterih nastanitvah na Krvavcu. Za gurmanske užitke pa občasno organizirajo večerjo na zajli. Gre za intimno večerjo v soju sveč 1.500 m visoko v objemu Kamniško-Savinskih Alp, s pogledom na prečudovit sončni zahod. Kabine krvavške žičnice se posebej za to priložnost spremenijo v majhne zasebne restavracije, kjer lahko največ štiri osebe uživajo večerjo s tremi hodi v zasebni kabini v organizaciji Gostilne Dvor Jezeršek in Gostilne Krištof. Njamiiii, jaz vem, kaj si želim za rojstni dan!

Še nisi prepričan? Po tem videu boš spremenil mišljenje!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document