Praznična Ljubljana

23 DEC 2019


Priznam, da sem pristranska, ker sem že vse življenje Ljubljančanka, ampak Ljubljana je res najlepše mesto na svetu. Se strinjaš?

Obiskala sem že mnogo evropskih in svetovnih mest in nad Ljubljano ga ni. Sploh v mesecu decembru je prečudovita. Res smo majhni, ampak prav to nam daje poseben čar. Ljubljana enostavno ima dušo in te navda z upanjem, da je možno vse!

Zadnji dnevi letošnjega leta so idealni za umirjen sprehod po praznični Ljubljani. Veliko je možnosti za praznične nakupe, druženje s prijatelji in občudovanje praznično okrašenih stavb. Ta praznična Ljubljana ima poseben utrip, posebno vzdušje, ki ga enostavno vsak mora občutiti. Prižgane lučke te popeljejo v praznični svet, kjer si drznemo sanjati tudi o najbolj nemogočih željah. Preplavi nas dobra volja, ko smo vsi na kupu, ko je čas za druženje, za malce umirjenosti v tem kaotičnem vsakdanu.

praznicna ljubljana

Predvsem lep je Ljubljanski grad, ki predstavlja znak in ponos Ljubljane. V mesecu decembru na Ljubljanskem gradu pripravljajo praznične dogodke, kot so koncerti, ples, predstave za otroke, božično sveto mašo, jaslice, razstave ter seveda grajski praznični sejem, kjer se lahko razvajaš z božičnimi dobrotami. Tja pa se seveda moraš odpraviti peš, da se malce razmigaš. Poti na Ljubljanski grad je veliko in vsaka ima svoj poseben čar. Ob pogledu na praznično okrašeno Ljubljani ti kar zastane dih.

Ja, nedvomno ima svoje slabosti, kot so velika gneča, turistom prilagojene cene in muhasto vreme, ampak to je vse kmalu pozabljeno. V spominu ti ostane neverjetna izkušnja in občutek zadovoljstva nad videnim. Ne čakaj na maj, migaj v Ljubljani zdaj!

Za ogled video vsebine se morate strinjati s piškoti.« NAZAJ
0
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Strinjam se Onemogoči piškotke
Untitled Document